Η ρουμανική εκκλησία υπέρ των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς στη χώρα




Φεβρουάριος 4, 2017. 15:15

Βουκουρέστι.


 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας απέστειλε στα ρουμανικά ΜΜΕ μια δήλωση σχετικά με τα γεγονότα που συγκλονίζουν τη χώρα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνων έχουν κατέβει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να διαγράψει ποινικά αδικήματα για διαφθορά σε πολιτικούς στη χώρα, όπως σημειώνει το ρουμανικό  Insider’.




“Η ρουμανική κοινωνία μαστίζεται αυτές τις ημέρες από τις συγκρούσεις μεταξύ των μεγάλων κρατικών θεσμών και της πόλωσης στο λαό. Παρά του ότι η Εκκλησία παραμένει ουδέτερη στις κοινωνικές συγκρούσεις, εντούτοις είναι ευαίσθητη στις επιθυμίες του λαού, για δικαιοσύνη, τη μείωση της φτώχειας στη χώρα  και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου», αναφέρει η επίσημη δήλωση της  ROC’ (Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας).



«Όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, αυτή πρέπει να συνεχισθεί και όσοι είναι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, γιατί η κλοπή του δημόσιου χρήματος αποσυνθέτει την κοινωνία υλικά και ηθικά», σημειώνει η ανακοίνωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr