Τούρκοι επισκέπτονται το Ισραήλ για σύνδεση αγωγού μεταξύ των δύο χωρών



Η τουρκική αντιπροσωπεία θα διερευνήσει τρόπους με τις δύο κύριες ισραηλινές εταιρείες για δημιουργία αγωγού μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, επισημαίνει το ισραηλινό δημοσίευμα


Φεβρουάριος 5, 2017. 10:18

Άγκυρα.

Ανώτερη  τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Κυριακή, για πρώτη φορά μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, γράφει η ισραηλινή «Arutz Sheva 7» στην αγγλική γλώσσα.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με ανώτερους εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας καθώς και με εκπροσώπους των εταιρειών Delek  και Noble Energy.



Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο γενικός διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.



Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, επίσης, τη Γάζα για να διερευνήσει την υπάρχουσα κατάσταση εκεί.


Το Ισραήλ και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία συμφιλίωσης τον περασμένο Ιούνιο, έξι χρόνια μετά την επιδείνωση των σχέσεων τους μετά το περιστατικό με το πλοίο Mavi Marmara το 2010, ανοικτά των ακτών της Γάζας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr