Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για ενίσχυση του συγκεντρωτισμού της ΕΕ και για κοινό ευρωπαϊκό στρατό




Φεβρουάριος 17, 2017. 08:46

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε ψήφισμα για την ενίσχυση του συγκεντρωτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία θέσης υπουργού των οικονομικών της ΕΕ και ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, σημειώνει το «interfax.com.ua» (φωτό),  επικαλούμενο τη βρετανική ραδιοτηλεόραση BBC.



Το έγγραφο της πρότασης κατατέθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και υπεύθυνου για τη διαπραγμάτευση του Brexit, Γκι Φερχόφστατ (Guy Verhofstadt), τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ με 283 ψήφους, 269 κατά και 83 αποχές.



Η έγκριση του κειμένου αυτού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενδέχεται να υποδεικνύει την αρχή μια θεμελιώδους μεταρρύθμισης της Συνθήκης της ΕΕ, δήλωσε το τηλεοπτικό κανάλι.


«Στην πραγματικότητα, ο Φερχόφστατ πρότεινε τον περιορισμό ή ακόμη και την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αρνούνται να εκτελέσουν τις συλλογικές αποφάσεις», όπως σημειώνεται.



Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροποής, Φράνς Τιμερμανς (Frans Timmermans) δήλωσε ότι η αλλαγή στις βασικές συνθήκες της ΕΕ, δεν αποτελούν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.



Ο Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής του φιλελεύθερου μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρείται ηγέτης των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, οι οποίοι ευνοούν την επέκταση και την ενίσχυση της συμμαχίας μεταξύ των κρατώ μελών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr