«Η Ελλάδα έβαλε τα Σκόπια στη μαύρη λίστα»- σκοπιανό δημοσίευμα




Φεβρουάριος 21, 2017. 22:05

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει τα Σκόπια στη λεγόμενη μαύρη λίστα των μη συνεργαζόμενων χωρών, δηλαδή χωρών που όπου βρίσκονται ελληνικές εταιρείες των οποίων οι δαπάνες δεν εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα, αφού η Ελλάδα δεν τις αναγνωρίζει, εκτός εάν οι 



επιχειρηματίες αποδείξουν ότι οι δαπάνες αυτές αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές με μεταφορά κερδών από το εισόδημα ή το κεφάλαιο, προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση της φοροδιαφυγής.


Η ετικέτα «μη συνεργάσιμες» αναφέρεται σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει συμφωνία που να ρυθμίζεται η σφαίρα της φορολόγησης.



Η απόφαση για τη μαύρη λίστα είναι του υπουργού  Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, εξηγώντας ότι οι χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  καθώς δεν υπάρχει διαφάνεια και ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών  θα πρέπει να ρυθμίζουν τα θέματά τους με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.



Το παράλογο- σημειώνει το δημοσίευμα της τηλεόρασης Sitel- είναι ότι η ψευδομακεδονία σύμφωνα με την φορολογική πολιτική είναι 9η στον κόσμο βάσει της έκθεσης  Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας και η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι η άμεση αιτία της κρίσης στην οικονομία και του χρέους, που εξακολουθεί να υπάρχει στον νότιο γείτονα και στο εσωτερικό της ΕΕ.


Οι συμφωνίες σχετικά με τους φόρους είναι μόνο ένα από μια σειρά ζητημάτων που η Ελλάδα αρνήθηκε να υπογράψει με τα Σκόπια εξαιτίας της διαφωνίας του ονόματος, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr