«Έλληνες ευρωβουλευτές κινητοποιούνται γύρω από τον Ταγιάνι σχετικά με το όνομα των Σκοπίων»



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ξέχασαν αυτά που είπε ο Ταγιάνι πέρυσι στα Σκόπια και ζητούν επίσημη διόρθωση

Φεβρουάριος 6, 2017. 19:22


«Οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν τη δήλωση του σημερινού προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, όταν πέρυσι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στα Σκόπια, αποκάλεσε τη χώρα μας  με το συνταγματικό της όνομα», γράφει η σλαβική εφημερίδα ‘Βεστ’ των Σκοπίων και συνεχίζει: 




Περισσότερο ενεργοί στο θέμα αυτό οι Έλληνες ευρωβουλευτές, δηλώνουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι θα χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να υπενθυμίζουν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι πέρα από το λάθος του, το οποίο διόρθωσε με δήλωσή του, πρέπει να γίνει ενώπιον του Κοινοβουλίου.



Πριν από δέκα ημέρες- συνεχίζει το δημοσίευμα- ο Ταγιάνι στο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε στα ελληνικά ότι είναι πολύ καλός γνώστης της ιστορίας: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και οι ιδέες του συνέβαλαν στη γέννηση της Ευρώπης», έγραψε στα ελληνικά ο νέος  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



Το σχόλιο αυτό του Ταγιάνι στα ελληνικά, κοινοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο ίδιος στο Twitter αναφέρει ότι η δήλωσή του Ταγιάνι στα ελληνικά έγινε μετά τη συνάντησή τους, από την οποία δημοσίευσε φωτογραφίες.



Ο Κεφαλογιάννης, είχε γράψει προηγούμενα, μια ανοικτή επιστολή προς τον Ταγιάνι, στον οποίο παρουσίαζε την «ιστορική αλήθεια»  [τα εισαγωγικά είναι στο σλαβικό κείμενο] και αναφέρθηκε σε αρκετά «ιστορικά γεγονότα», από τα οποία ισχυρίζεται για να αποδείξει ότι  «ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας ήταν Έλληνας».



Αυτές τις ημέρες, ο Ταγιάνι, είχε συνάντηση με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, Δημήτριο Παπαδημούλη της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ερμηνεύεται ως  «διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ Ελλήνων ευρωβουλευτών και προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Παπαδημούλης ζήτησε από τον Ταγιάνι να καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο λόγος; Ως πράξη μετάνοιας για το ό, τι είπε ο Ταγιάνι στα Σκόπια…


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr