«Η Ελλάδα ζητεί διπλωματική διευθέτηση της κατάστασης στην Ανατολική Ουκρανία»




Φεβρουάριος 10, 2017. 16:37

Κίεβο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε κατά την επίσημη επίσκεψή στην Ουκρανία, ότι η χώρα του θεωρεί σημαντικό να βρεθούν τρόποι για την επίλυση  της κατάστασης στην Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) και με ιδιαίτερη προτίμηση, εάν αυτό συμβεί, μέσω της διπλωματικής οδού, γράφει το ουκρανικό ‘ΊντερΦφαξ’.




Σύμφωνα  με τον Αλέξη Τσίπρα- σημειώνει το δημοσίευμα- στα ανατολικά της Ουκρανίας ζούνε Έλληνες, έτσι για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή είναι ιδιαίτερης  σημασίας για την Ελλάδα.



«Συζητήσαμε το θέμα της επίλυσης της κατάστασης  στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, δυστυχώς, είμαστε σήμερα μάρτυρες μιας ορισμένης κλιμάκωσης», είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο.



«Υποστηρίξαμε και πάντοτε υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, το κράτος δικαίου και την ανάγκη να βρεθούν τρόποι για την επίλυση των θεμάτων αυτών σε συμμόρφωση με το  διεθνές δίκαιο», είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.



Τόνισε, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ για την επίλυση της κατάστασης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr