Τουρκία: Συνελήφθη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος




Φεβρουάριος 21, 2017. 19:56

Άγκυρα.

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, Ιντρίς Μπαλουκέν,  στην τουρκική πρωτεύουσα.



Δικαστήριο του Ντιγιαρμπακίρ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης την Παρασκευή για τον Ιντρίς Μπαλουκέν, ο οποίος, μόλις στις 30 Ιανουαρίου απελευθερώθηκε από κράτησή του.
Είχε εγκλεισθεί επί τρεις μήνες στη φυλακή με την κατηγορία ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία του PKK.


Ο Μπαλουκέν ήταν μεταξύ των πάνω από δέκα βουλευτών του κόμματος που συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2016 μετά την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.


Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για διατάραξη της ενότητας της εδαφικής ακεραιότητας του τουρκικού κράτους, σχέσεις με μέλη ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας και διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας , λαμβάνοντας μέρος σε συναντήσεις και πορείες ( των Κούρδων).


Έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές παραμένουν εισέτι, με δεκάδες κούρδους πολιτικούς, τα ηγετικά στελέχη του HDP,  η Φιγκέν Γιουξεκντάγ και ο Σελαχατίν Ντερμιτάς που συνελήφθησαν το Νοέμβριο, γράφει η ‘Γενί Σαφάκ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr