Ο επικεφαλής της CIA συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο στη Ραμάλα




Φεβρουάριος 15, 18:32
Δύο ανώτεροι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο διευθυντής της CIA Μάικ Παμπέιρο είχε κρυφές συνομιλίες στη Δυτική Όχθη, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα ‘Haaretz’.




Ήταν η πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Παλαιστίνιου ηγέτη και εκπροσώπου της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.



Οι δύο αξιωματούχοι, που κράτησαν την ανωνυμία τους γιατί δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να ομιλούν με δημοσιογράφους, είπαν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα του Αμπάς στη Ραμάλα. 



Η συνάντηση περιγράφεται ως «ζεστή και θετική» και έγινε πριν από τις συνομιλίες στο Λευκό Οίκο μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου που έχει πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη.



Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία ότι δεν μπορεί να αγνοηθούν από τη διακυβέρνηση του Τραμπ, η οποία θεωρεία ανοιχτά φιλο-ισραηλινή.



Προειδοποίησαν, ακόμη, τις ΗΠΑ, να μην εγκαταλειφτεί η αρχή των δύο κρατών στη σύγκρουση με το Ισραήλ, μετά από τις δηλώσεις αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, ότι η ειρήνη δεν συνεπάγεται  κατ’ ανάγκη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.



Την παραμονή της συνάντησης μεταξύ Νετανιάχου και Τραμπ, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι εξαρτάται από το πώς βλέπουν το μέλλον τους ειρηνικά, «εάν είναι με τη μορφή δύο χωρών ή κάπως αλλιώς».



Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι θέλουν το δικό τους κράτος που θα περιλαμβάνει τα κατεχόμενα εδάφη από το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας- ακόμη και εάν οι Αμερικανοί εγκαταλείψουν αυτήν την προοπτική, υπάρχει διεθνής υποστήριξη προς την κατεύθυνση αυτή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr