Σκόπια: Αισιόδοξος ο Ζόραν Ζάεφ για συμφωνία με το DUI σε σχηματισμό κυβέρνησης




«Ο Ζάεφ είναι αισιόδοξος ότι θα συμφωνήσει με το DUI για κυβέρνηση», γράφει το δημοσίευμα

Φεβρουάριος 17, 2017. 18:55

 Σκόπια.

Ομάδα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM, επεξεργάζεται ένα σχέδιο νόμου για τις γλώσσες, το οποίο παρέλαβε από το αλβανικό κόμμα DUI.




Ο επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ είναι αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα βρουν λύση για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης. Το σλαβικό κόμμα δεν θέλει να χάσει περισσότερο χρόνο και προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση σχηματισμού κυβέρνησης.



«Για εμάς είναι αποδεκτά αυτά που είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις ανάγκες των Αλβανών πολιτών ή οποιασδήποτε άλλης μειονοτικής κοινότητας. Η πρόταση πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και να αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των πολιτών. Υπάρχει αυτό το πλαίσιο, η πρόταση από το DUI ήρθε χθες αργά το βράδυ και την εξετάζουμε.



Ο Ζάεφ αναμένεται να επισπεύσει τις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών φορέων σε ένα διαπερατό όριο λόγω των επικείμενων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση που προβλέπονται στις αρχές Μαϊου.



Ως εκ τούτου ο σχηματισμός της κυβέρνησης πρέπει το αργότερο να γίνει (εφ’ όσον συναινέσουν τα δύο κόμματα) μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου, σύμφωνα με την σλαβική τηλεόραση ‘Telma’ των Σκοπίων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr