Δεν αποκλείεται αποστολή αμερικανικού στρατού στη Συρία εναντίον του ISIS




Φεβρουάριος 6, 2017. 09:12

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία για να πολεμήσουν τους μαχητές του ‘Ισλαμικού κράτους’- ISIS,  ως μέρος των δραστηριοτήτων της υπό αμερικανική ηγεσία του Συνασπισμού κατά της ριζοσπαστικής ομάδας, σύμφωνα με αξιωματούχους.



Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Πολ Ράιαν ( Paul Ryan- φωτό) την Κυριακή  σε συνέντευξή του στο NBC News στην εκπομπή «Meet the Press», εξέφρασε την άποψη ότι ενδέχεται να αποσταλούν από τις ΗΠΑ χερσαίες δυνάμεις στη Συρία κατά του ISIS, μια θέση την οποία υποστηρίζει ο ίδιος.

 
Είναι ζωτικό συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας. Πρέπει να καταστρέψουμε το ISIS στη Συρία, δήλωσε ο Ράιαν  στο NBC News "Meet the Press», χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο  για την τζιχαντιστική ομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Chicago Tribune».


 «Έχει περάσει πολύ χρόνος με αυτό το θέμα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ISIS να συνεχίσει να βρίσκει ασφαλή καταφύγια», είπε.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ φέρεται να έχει ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας Τζειμς Ματίς να εκπονήσει στρατηγική για την εξάλειψη του ISIS.


Σύμφωνα με ειδικούς, η στρατηγική μπορεί να επικεντρωθεί κυρίως στην καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr