Τουρκία: Το PKK ‘έμεινε’ από αντιαεροπορικούς πυραύλους;






Φεβρουάριος 9, 2017. 15:29

Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού τη Δευτέρα και την Τρίτη, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κατά αποθηκών του PKK εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης, που χρησιμοποιεί  αντιαρματικά και αντιαεροπορικά βλήματα, καθώς και πυρομαχικά όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Daily Sabah’.




Ο τουρκικός στρατός πιστεύει ότι οι τρομοκράτες στη  Συρία έχουν πρόσβαση  σε τέτοια όπλα μετά από επιδρομή που προέβησαν σε αποθήκες του συριακού στρατού.



Μάλιστα, το περασμένο έτος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ορισμένα όπλα που διατέθηκαν  σε αντάρτες στη Συρία από τη διεθνή συμμαχία, κατέληξαν στα χέρια των αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιθανότητα από συριακούς κουρδικούς παραστρατιωτικούς  σχηματισμούς.



Σημειώνεται ότι το PKK είχε ανακοινώσει, πρόσφατα,  ότι κατέρριψε ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε  από τον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr