«Το PKK γαλουχεί παιδιά Γεζίντι στην ιδεολογία του»- κουρδικό δημοσίευμα



Φεβρουάριος 21, 2017. 21:10

Ο λαός  Γεζίντι θεωρεί τον πρόεδρο της Κουρδικής Περιφέρειας, Μασούντ Μπαρζανί ως τον μέντορά τους, αλλά εξακολουθούν να πέφτουν θύματα της «λαθεμένης πολιτικής» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο Σιντζάρ, δήλωσε Γεζίντι παρατηρητής στο κουρδικό «Basnews».




Ο Ναίφ Ράσο Ίντο, είπε ότι ο πολιτικός ηγέτης της κοινότητας των Γεζίντι, Μιρ Ταχσίν Μπαγκ, θεωρεί τον πρόεδρο Μπαρζανί ως πνευματικό οδηγό τους  και ανέκαθεν υποστήριζε τον Μπαρζανί.



Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, αγνοούν τις συμπεριφορές της ηγεσίας  στο Σιντζάρ και δημιουργούν διάφορες διοικητικές μονάδες μέσα στην πόλη και εκπαιδεύουν παιδιά Γεζίντι στη μάχη και στον εξτρεμισμό.



Πρόσθεσε ότι το PKK, έχει ιδρύσει σχολεία που διδάσκεται η ιδεολογία του στα παιδιά αυτά και λαμβάνει στήριξη από την ιρακινή κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει την εξουσία του στο Σιντζάρ.
Στην κοινότητα Γεζίντι, το PKK ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν  που οι αξιωματούχοι της Κουρδικής Περιφέρειας έχουν καθορίσει.



Στον απόηχο της επίθεσης του 2014 στο Σιντζάρ, το PKK είχε αναπτύξει έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην περιοχή και από τότε αρνείται να την εγκαταλείψει, παρεμποδίζοντας έτσι τη συμφιλίωση και την επιστροφή των εκτοπισμένων, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr