Γκρούεφσκι: «Το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο να πάει στην αντιπολίτευση»




«Γκρούεφσκι: Θα πάω στην αντιπολίτευση εάν το SDSM υπογράψει τις απαιτήσεις του DUI», γράφει η NovaTV των Σκοπίων στην ηλεκτρονική της έκδοση


Φεβρουάριος 12, 2017. 08:25


Σκόπια.


Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε χθες το βράδυ, ότι είναι έτοιμος να πάει στην αντιπολίτευση, εάν ο αντίπαλός του η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση»- SDSM υπογράψει τις απαιτήσεις που καθορίζονται από το αλβανικό κόμμα DUI.




Σε συνέντευξή του στην καλωδιακή τηλεόραση Nova, δήλωσε ότι αυτές οι απαιτήσεις της αλβανικής πλατφόρμας,  με την εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης  στη χώρα,  δεν βοηθούν τους Αλβανούς αλλά ούτε και τους Σλάβους.



«Πρόκειται για απαιτήσεις μισαλλοδοξίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους να έχουν μια καλύτερη ζωή με την απασχόληση και όχι με τέτοιες παράλογες απαιτήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE.



Ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι οι συνομιλίες του, με τον επί χρόνια συνεργάτη του και επικεφαλής του DUI για το σχηματισμό ενός νέου συνασπισμού, κατέρρευσε στο ζήτημα της διγλωσσίας, δηλαδή, στην καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας σε όλη την επικράτεια.



Αναφερόμενος στο έργο του Ειδικού Εισαγγελέα για τη διαφθορά  και τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων στη χώρα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να δεχθεί το αίτημα για την παράταση της εντολής του, συγκεκριμένα για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων.


Στη συνέντευξή του, ο πρώην πρωθυπουργός του νοτιου σλαβικού κράτους,  δήλωσε ότι τα τελευταία 10 χρόνια εργάσθηκε για όλους τους πολίτες της χώρας ώστε να ζούνε καλύτερα και ότι δεν υπάρχει τίποτε εναντίον των Αλβανών. 

Τόνισε, ότι «τα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος, δημιούργησαν την εντύπωση ότι το κόμμα του είναι εναντίον των Αλβανών».


«Κατά τα δύο τελευταία χρόνια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που ελέγχονται από τα όργανα του Σόρος είχαν σκοπό να μας δυσφημίσουν και να παρουσιάσουν τους εαυτούς μας ως αντι-αλβανούς, φέρνοντας σε δύσκολη κατάσταση τα αλβανικά κόμματα, εάν συνήπταν συμμαχία μαζί μας», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr