Τουρκία: Σε 22 περιοχές κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος




Μάρτιος 17, 2017. 19:51

Στην περιφέρεια Μπινγκόλ και ειδικότερα σε 22 περιοχές οκτώ επαρχιών κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος από τις 17 έως τις 31 Μαρτίου. 


Απαγορεύεται κάθε  διακίνηση των πολιτών στις περιοχές αυτές, λόγω της δράσης του τουρκικού στρατού κατά της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, όπως σημειώνεται.


«Οι δράσεις αυτές έχουν αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο, αναστατώνουν τη ζωή των πολιτών, δεν έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν ελεύθερα και να συμμετέχουν σε  κοινωνικές δραστηριότητες, θίγοντας έτσι τους πολίτες  και έχουν συχνά μεγάλη ταλαιπωρία για αυτούς. 

Ο κυβερνήτης της Μπινγκόλ, το πρώτο που κοιτάει, όμως,  είναι η διασφάλιση της ζωής των πολιτών, η διασφάλιση της περιουσία τους, η συνέχιση της τρέχουσας ειρήνης σε ένα περιβάλλον ασφάλειας του κράτους  μας και τους έθνους μας, ώστε να προστατεύονται από κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και επιθέσεις.

 Για αυτό σε 22 περιοχές  κηρύσσονται ζώνες ασφαλείας βάσει της σχετικής νομοθεσίας για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης», αναφέρει η δήλωση(dha.com.tr).


 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr