‘Κίνημα Ενωμένης Αλβανίας’: “Το 96,90% θέλει ενοποίηση των Αλβανών”




Μάρτιος 30, 2017. 08:02

Τίρανα.

Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία του Ταχίρ Βελίου δημοσίευσε αποτελέσματα της κοινής γνώμης σχετικά με τη φιλοδοξία της ενότητας των Αλβανών στα Βαλκάνια.




Σύμφωνα με την αλβανική Στάνταρντ (Standard.al) από όπου αντλούμε την πληροφορία, στην έρευνα ρωτήθηκαν Αλβανοί από όλα τα αλβανικά εδάφη,  με την ερώτηση: 

«Εάν σήμερα γινόταν ένα δημοψήφισμα για εθνική ενότητα ποια θα ήταν η στάση σας;»


Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας- σύμφωνα πάντα με το εθνικιστικό αλβανικό κίνημα- οι Αλβανοί ψήφισαν κατά 96,90% ότι θέλουν την ένωση των Αλβανών, ενώ 1,90% είπε όχι και 1,2% ήταν αναποφάσιστοι. 


Βέβαια, τέτοια αποτελέσματα βγαίνουν μόνο σε δικτατορικά κράτη, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό δείχνει ότι οι αλβανικές φυλές των Βαλκανίων θέλουν την ενοποίησή τους. Συγχρόνως, το αποτέλεσμα δείχνει με σαφήνεια – σύμφωνα με την ‘Στάνταρντ’ ότι η βούληση των Αλβανών δεν εκπροσωπείται στην αλβανική πολιτική σκηνή.



«Ενώ τα περισσότερα από τα αλβανικά κόμματα προσπαθούν να κρατήσουν μακριά την απαίτηση για εθνική ενότητα από τους κρατικούς θεσμούς, οι πολίτες είναι περισσότερο πεπεισμένοι από ποτέ για την υλοποίηση της φιλοδοξίας για εθνική ενότητα», δήλωσε ο Ταχίρ Βελίου, επικεφαλής του Κινήματος.



Βέβαια, η «δημοσκόπηση» έγινε από το ίδιο το Κίνημα και αυτό δεν της δίδει την ανάλογη σοβαρότητα-  και αν μη τι άλλο προσπαθεί να χειραγωγήσει την αλβανική κοινή γνώμη προς τις επιδιώξεις του ιδίου του αρχηγού του εθνικιστικού αυτού κινήματος.



Το Κίνημα για την Ένωση των Αλβανών (Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar») στην ανακοίνωσή του λέει ότι «το αποτέλεσμα της έρευνας είναι κατά 95% ακριβές, καθώς 18 επιθεωρητές ασχολούνταν με έξι εποπτικές ομάδες σε όλες τις περιοχές της Ενωμένης Αλβανίας, για τη διασφάλιση της ποιότητας της διαδικασίας στην έρευνα» (standard.al).



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr