Σκόπια- Εμπειρογνώμονες: Από την ΕΕ, ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις σε Γκρούεφσκι και Ιβάνοφ




Μάρτιος 22, 2017. 21:43

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι και οι συνεργάτες του, καθώς και ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις, εάν συνεχίσουν να αγνοούν τις εκκλήσεις από τις Βρυξέλλες για την ανάγκη σχηματισμού νέας κυβέρνησης στη χώρα.




Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυρώσεις, αρχικά, μπορεί να έχουν τη μορφή απαγόρευσης της ελεύθερης κυκλοφορίας στις χώρες της ΕΕ και τη δέσμευση του πλούτου τους.



«Στις 12 Δεκεμβρίου 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε 7 άτομα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, τρεις ανώτερους αξιωματούχους, στο πλαίσιο των μέτρων αυτών,  όχι διότι οι ίδιοι διέπραξαν βία, αλλά επειδή η βία απέτρεψε την εκκίνηση της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας στο Κογκό», είπε η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μπέσα Αρίφι.



Ο πρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου των Σκοπίων, Ισμέτ Ραμαντάνι δεν αποκλείει την επιβολή ατομικών κυρώσεων από την ΕΕ, αλλά και σε κρατικό επίπεδο, όπως εμπάργκο στις εισαγωγές όπλων, εμπορικούς περιορισμούς, οικονομικούς περιορισμούς …



«Αυτό δεν είναι επιθυμητό, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, γιατί θα πρέπει να υπάρχει κάποια πειθαρχία σε προβληματικές  πολιτικές όπως αυτές που εκφράζονται από τον  Ιβάνοφ και τον  Γκρούεφσκι», είπε ο Ισμέτ Ραμαντάνι.



Η ηγεσία του VMRO-DPMNE δεν ανησυχεί για τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε για προσωπικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του Αντόνιο Μιλοσόσκι, που βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου (Ν. Γκρούεφσκι), το VMRO-DPMNE έχει φιλο-ρωσικό προσανατολισμό.



(alsat-m.tv)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr