Υεμένη: Είκοσι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό του αραβικού συνασπισμού



φωτό από τη νότια Σάνα- οικία μετά το βομβαρδισμό

 
Μάρτιος 11, 2017. 22:08

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση του αραβικού συνασπισμού,  εναντίον λαϊκής αγοράς στην πόλη της Υεμένης Αλ Τζόγια, που βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με ανακοίνωση ιατρικών πηγών.



Έξι από τους νεκρούς είναι μαχητές Χούτις (Σιίτες) και οι υπόλοιποι ήταν έμποροι και πελάτες, σύμφωνα με τις πηγές.


Το τηλεοπτικό κανάλι ‘Al Masira’ ανέφερε ότι η αεροπορική επίθεση έγινε κατά της λαϊκής αγοράς που πραγματοποιούνταν στη νότια είσοδο της πόλης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούτις. Η τηλεόραση έδειξε απανθρακωμένα πτώματα.


Αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού, πραγματοποίησαν, επίσης,  επιδρομές στα κεντρικά γραφεία του Αμπού Μούσα αλ Ασαάρι, όπου θεωρείται κέντρο των Χούτις σε αυτήν την πόλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Saba.


Οι δυνάμεις του διεθνώς αναγνωρισμένου προέδρου Αμπντό Ραμπού Μανσούρ Χαντί,  έχουν την υποστήριξη του αραβικού συνασπισμού στην καταπολέμηση των Χούτις που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ. 


Agencia EFE (efe.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr