Σκόπια – Ζόραν Ζάεφ: Χωρίς τους Αλβανούς στην κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε Ομοσπονδιοποίηση



"Ο τίτλος από το δημοσίευμα του 'Infopress'

Μάρτιος 27, 2017. 14:45


Σκόπια.
 
 Ο Ζόραν Ζάεφ, επικεφαλής του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, απέρριψε σήμερα την πρόταση του VMRO-DPMNE,  για μια κυβέρνηση χωρίς τους Αλβανούς με αντάλλαγμα ψήφους του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.




Ο Ζάεφ, μιλώντας στα σλαβικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι η πρόταση του Γκρούεφσκι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σενάριο που θα μπορούσε να προκαλέσει τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού συστήματος στη χώρα.
 


«Πρέπει να σχηματισθεί κυβέρνηση που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών. Απευχόμαστε κάθε στοιχείο δημιουργίας εθνοτικών συγκρούσεων ή  εθνικών διενέξεων, γιατί τότε δεν θα έχουμε ούτε κυβέρνηση, ούτε κράτος και υπάρχει το ενδεχόμενο του διαχωρισμού της χώρας», είπε ο Ζάεφ.



Τόνισε ότι η πολιτική κρίση πρέπει να επιλυθεί με θεσμικό τρόπο και όχι στο πόδι. Με τις αναφορές αυτές του Γκρούεφσκι και ο υπόλοιπος λαός θα χάσει την υπομονή του και θα αντιδράσει κατά του χουλιγκανισμού του επικεφαλής του VMRO-DPMNE. (gazetainfopress.com)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr