Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Κροατικό Περιοδικό: Κίνδυνος ανάφλεξης σε όλα τα ΒαλκάνιαΤο κροατικό δημοσίευμα στην ανάλυσή του αναφέρει ότι το κυρίως πρόβλημα είναι η επιρροή των δύο κύριων παγκόσμιων δυνάμεων και τα συμφέροντα τους στην περιοχή

Μάρτιος 17, 2017. 20:41


Το περιοδικό Globus είναι μεταξύ των πολλών μέσων ενημέρωσης της Κροατίας που αναλύουν την τρέχουσα κατάσταση και την ασφάλεια στα Σκόπια.
Το περιοδικό σημειώνει ότι η κατάσταση στο νότιο σλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν δημιουργείται μόνο από εσωτερικούς παράγοντες, αλλά υπάρχει αντανάκλαση  των γεωπολιτικών συμφερόντων, που κυρίως αφορούν  την κατασκευή του ρωσικού αγωγού μέσω της Τουρκίας και Ελλάδας που προγραμματίζεται να διέλθει από τα Σκόπια για να φθάσει σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον συντάκτη.


Για τα μεγάλα συμφέροντα όλα είναι πιθανά να συμβούν στα Σκόπια, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 Μια ενδεχόμενη σύγκρουση, μπορεί εύκολα να επεκταθεί στο Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, ακόμη και στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. 


Το Globus σημειώνει ότι από τα δυτικά Βαλκάνια μόνο η Αλβανία και η Κροατία ενδέχεται να υποστηριχθούν από το ΝΑΤΟ. (jutarnji.hr/globus)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: