Οι γερμανικές πόλεις ακυρώνουν τουρκικές προεκλογικές ομιλίες





 Δημοσίευμα από τη γερμαντική 'heute.de'


Μάρτιος 3, 2017. 19:45

Βερολίνο.

Η πόλη Φρέχεν (Frechen) έγινε η τρίτη γερμανική πόλη, η οποία ακύρωσε προεκλογική συγκέντρωση  του κόμματος του Ερντογάν – AKP, που διοργανώθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπκσί, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.




Στην πόλη που βρίσκεται κοντά στην Κολωνία, είχε σχεδιασθεί  για την Κυριακή προεκλογική συγκέντρωση των Τούρκων μεταναστών οπαδών του Ερντογάν,  για τις τουρκικές εκλογές του Απριλίου για την αλλαγή των συνταγματικών ρυθμίσεων για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου. 



Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί επειδή «η σύμβαση μεταξύ του ιδιοκτήτη της αίθουσας και των διοργανωτών αποκλείει πολιτικές εκδηλώσεις», όπως σημειώνει η γερμανική ‘heute.de



Σημειώνεται ότι με την ακύρωση της ομιλίας  του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ στην πόλη Γκαγκενάου (Gagenau) στη Βάδη- Βυτερμβέργη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «αυτό έχει γίνει μια συστηματική πρακτική του γερμανικού κράτους. Ωστόσο,  η συστηματική πίεση κατά της τουρκικής κοινότητας (στη Γερμανία) δεν αποθαρρύνει την τουρκική κοινωνία»,πρόσθεσε- σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr