Μοναστήρι: Εκδήλωση «για τον μεγάλο Τούρκο μεταρρυθμιστή Κεμάλ Ατατούρκ»Φωτό από τη σλαβική ιστοσελίδα ‘Курир


Μάρτιος 13, 2017. 15:07

Μοναστήρι. 

«Η Τουρκία υποστηρίζει σθεναρά τη Δημοκρατία της πρώην Γιουγκοσλαβίας από την ημερομηνία της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της  και σε όλες της διεθνείς επικοινωνίες της, χρησιμοποιεί τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας,  και είναι η μόνη χώρα που βάζει μια σημείωση σε όλα τα έγγραφα του ΝΑΤΟ, ότι αναγνωρίζει τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Η σλαβο-σκοπιανή εφημερίδα ‘Telegraf’ αναφέρεται στις δηλώσεις  του υπουργού Άμυνας των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι, σε σημερινή εκδήλωση αφιερωμένη στον Τούρκο μεταρρυθμιστή Κεμάλ Ατατούρκ και στην προώθηση των «ιστορικών σχέσεων Τουρκίας – Σκοπίων».


Σε ομιλία του ο Γιολέφσκι αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα στην από κοινού συμμετοχή Τούρκων και Σκοπιανών  στη διοίκηση στην Καμπούλ (Αφγανιστάν) ως την καλύτερη απόδειξη της ποιότητας της συνεργασίας των σχέσεων μεταξύ των στρατών των δύο χωρών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr