Αλβανία -Αμερικανός πρέσβης : Ο Τράμπ δεν υποστηρίζει τις ενέργειες του ‘Δημοκρατικού Κόμματος’




«ΗΠΑ: Ο Τράμπ δεν υποστηρίζει τις ενέργειες του DP» (lexo.al)

Μάρτιος 26, 2017. 22:49


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι κανένα από τα ακανθώδη ζητήματα των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία για να μποϊκοτάρουν το Κοινοβούλιο, τις εκλογές και τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη.




Αυτό δήλωσε η αμερικανική Πρεσβεία σε ερώτηση του καναλιού «Top Channel», τονίζοντας ότι η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν υποστηρίζει τον αγώνα του Δημοκρατικού Κόμματος. Απεναντίας οι ΗΠΑ καλούν να αρχίσει διάλογος μεταξύ των κύριων κομμάτων.



 Η απάντηση δόθηκε, όταν μετά την επιστροφή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, του Λουζλίμ Μπάσα- επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος- είχε δηλώσει ότι έλαβε την υποστήριξη της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των επίσημων συναντήσεων του με την κυβέρνηση του Τραμπ, καθώς και με γερουσιαστές και βουλευτές.



Το αναφερόμενο κανάλι απευθύνθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα και ζήτησε να πληροφορηθεί εάν η αμερικανική  κυβέρνηση στηρίζει τις διαμαρτυρίες του Λουζλίμ Μπάσα, όπως διατείνεται ο ίδιος.



«Όχι. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, την απομάκρυνση των εγκληματιών από την πολιτική και την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αλλά αυτά τα θέματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να μποϊκοτάρουν το Κοινοβούλιο ή να εμποδίσουν τις εκλογές ή να καθυστερήσουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα. Αντίθετα, ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την επίλυση όλων αυτών», ήταν η απάντηση  της Πρεσβείας, που αποτελεί ψυχρολουσία για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr