Πρόεδρος Αλβανίας: Το Κοσσυφοπέδιο έχει δικαίωμα να δημιουργήσει στρατό




Μάρτιος 21, 2017. 20:54


«Το Κοσσυφοπέδιο είναι ανεξάρτητο κράτος,  κυρίαρχο κράτος και ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να καθορίσει τα ιδρύματα που ανήκουν στο κράτος, στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, του πολιτισμού και ούτω καθεξής» είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι σε εμφάνισή του στην τηλεόραση τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Gazeta Express.




«Το Κοσσυφοπέδιο έχει καθήκον να δημιουργήσει στρατό. Ένα κράτος δεν μπορεί να μην  εγγυάται την ασφάλεια του, χωρίς τους μηχανισμούς του στρατού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Δυνάμεις Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι εκεί έχουμε την απαραίτητη και αναγκαία παρουσία του ΝΑΤΟ. Έχουμε την παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Νισάνι στην εκπομπή  «Πέντε ερωτήσεις από τον Μπαμπαράμο» (“5 Pyetje nga Babaramo”).



«Όπως έχω ακούσει από τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, τη δημιουργία του στρατού και των Δυνάμεων Ασφαλείας γίνονται σε πλήρη συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Εμείς ως χώρα του ΝΑΤΟ και στο διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας, θα επιδιώξουμε το ίδιο πράγμα που απαιτεί και το ΝΑΤΟ, τη δημιουργία στρατού που θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Βορειοατλαντική  Συμμαχία και κυρίως με τις ΗΠΑ», είπε ο Νισάνι. (shqiperiaebashkuar.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr