Σκόπια- Ιβάνοφ: Ο στρατός είναι έτοιμος…




 Μάρτιος 10, 2017. 18:56

 

Σκόπια.

 

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο οποίος είναι και ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας με σημερινές του δηλώσεις  σε τελετή για τη γιορτή της Ημέρας της Διοίκησης των εφεδρικών δυνάμεων του Στρατού, ανέφερε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της χώρας για να τη διαφυλάξει.

 

 

 

«Πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, εδώ στη Ράμνα Νίβα, δόθηκε ένα σαφές μήνυμα ότι είναι έδαφος ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους. 

 

Μιας χώρας που είναι ειρηνική και ανοικτή στη συνεργασία με όλους τους καλοθελητές. Αλλά, αυτό το ίδιο κράτος έχει δικό του στρατό που είναι έτοιμος με οποιοδήποτε κόστος να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας», δήλωσε ο Ιβάνοφ στην 25η επέτειο  της κατάληψης του παρατηρητηρίου «Ράμνα Νίβα» από το στρατό και την έπαρση της σημαίας της χώρας στα σύνορα της.

 

 

 

«Και σήμερα, ένα τέταρτο του αιώνα μετά, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Αλλά σήμερα, όπως και τότε έχουμε το στρατό μας που είναι προστάτης των απειλών, το καμάρι των πολιτών και η ελπίδα για την ειρήνη στη χώρα»,  πρόσθεσε ο Ιβάνοφ.

 

 

 

«Ο στρατός», τόνισε ο Ιβάνοφ, « έκανε μια σημαντική συμβολή στην επίτευξη των υψηλότερων προτύπων στον τομέα της άμυνας και αυτό δείχνει την επιτυχία και τον επαγγελματισμό του όπως στην απειλή της παράνομης μετανάστευσης στα νότια σύνορά μας.

 

 

 

«Από την ανεξαρτησία μας μέχρι σήμερα, τη χώρα οδηγεί μια πολιτική  αφού οικοδομήσαμε ένα σύστημα που επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωσή μας στην Ευρωατλαντική συμμαχία, σύμφωνα με τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις ευκαιρίες. Ο μετασχηματισμός και ο εκσυγχρονισμός της άμυνας είναι ισχυρή δέσμευση και υποχρέωση μας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τα φέρνουμε πέρα με επιτυχία», είπε δίνοντας σαφή μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση.

 

 

 

Στη στρατιωτική τελετή παρευρίσκονταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγος Μετόντι Βελισκόφσκι, η διοίκηση των εφεδρικών δυνάμεων, η τοπική αυτοδιοίκηση, οργανώσεις αποστράτων και άλλοι, όπως γράφει η σλαβική των Σκοπίων «telegraf.mk».

 

 

--

 

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr