Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

ΥΠΕΞ Γερμανίας σε Σκόπια: Ο Ιβάνοφ να επανεξετάσει την απόφασή του
Μάρτιος 4, 2017. 21:54

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε ότι ανησυχεί για την κατάσταση στα Σκόπια και προέτρεψε τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ να επανεξετάσει την απόφασή του, σημειώνει το σκοπιανό ‘Meta.«Η κλιμάκωση της πολιτικής κατάστασης στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία είναι πολύ ανησυχητική. Η πολιτική στασιμότητα απειλεί να εμποδίσει τη χώρα στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Γκάμπριελ κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία.


«Ο πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, αν και ο τελευταίος έχει λάβει την υποστήριξη στην απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές και τις ευρωπαϊκές αξίες, στις οποίες το κράτος πρέπει να συμμορφωθεί. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του και να τη διορθώσει προς το συμφέρον των πολιτών της πΓΔΜ», πρόσθεσε ο υπουργός.

'Fokus'
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: