Γκεοργκιέφσκι: «Η χώρα κινδυνεύει με διεθνή απομόνωση»




«Ο Ιβάνοφ καταπάτησε το Σύνταγμα, πρέπει να δώσει την εντολή», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων


Μάρτιος 9, 2017. 19:36


Ο πρώην ηγέτης του VMRO-DPMNE και νυν επικεφαλής του VMRO-NP,  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, αντέδρασε στις πρόσφατες εξελίξεις με την άρνηση της παράδοσης της εντολής στην σχηματισθείσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.




«Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, για δεύτερη φορά καταπάτησε το Σύνταγμα της χώρας καθώς και την ευρωπαϊκή δημοκρατική πρακτική. Το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές, πρέπει να παραδώσει την εντολή στα κόμματα που έχουν την προϋπόθεση της πλειοψηφίας. Διαφορετικά κινδυνεύει να εισαχθεί η χώρα σε διεθνή απομόνωση, να προκληθούν εθνοτικά πάθη και να κινδυνεύσει η δημοκρατία».



«Εάν η νέα κυβέρνηση του SDSM φέρει απατηλούς και αντισυνταγματικούς νόμους υπάρχει το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα τους ακυρώσει και θα αποκαταστήσει την τάξη. Ο  λαός που στα μέσα Μαΐου πάλι θα εκφρασθεί στις δημοτικές εκλογές θα τους τιμωρήσει με ήττα».



«Το VMRO-DPMNE δεν πρέπει να σπάσει όλες τις γέφυρες με τα αλβανικά πολιτικά κόμματα, δεν πρέπει να γίνει εχθρός των χωρών της ευρωατλαντικής κοινότητας, δεν πρέπει να παίζει με τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας. Με οποιοδήποτε κόστος δεν θα πρέπει να αναβάλλει τις τοπικές εκλογές, έχει την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη, ως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση μιας νέας δημοκρατικής επιστροφής στην εξουσία».



Σύμφωνα με τον Γκεοργκιέφσκι- γράφει η σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων «lokalno.mk»- η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων είναι η άρνηση και ο εξευτελισμός της Συμφωνίας – Πλαισίου της Οχρίδας, η οποία είναι κλειστή.


«Η Συμφωνία της Οχρίδας είναι κλειστή και πρέπει να πιστοποιηθεί από την διεθνή κοινότητα (σημ. όπως μια διεθνής συνθήκη). Δυστυχώς τα δύο μέρη, αντί να αρνηθούν την πλατφόρμα ως άσκοπη, άρχισαν συζητήσεις δίνοντάς της νομιμότητα πρώτα με το VMRO-DPMNE και μετά με το SDSM», είπε ο Γκεοργκιέφσκι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr