Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας κάλεσε την Ουκρανία να προστατεύσει τη βουλγαρική μειονότηταΟ πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ (δ) είπε στον Ουκρανό πρέσβη ότι η χώρα του στηρίζει  το  Κίεβο στην πορεία του προς την Ευρώπη


Μάρτιος 6, 2017. 22:28

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Ουκρανίας, Μίκολα Μπαλντάζι, εξέφρασε τη θέση του σχετικά με την διοικητική-εδαφική μεταρρύθμιση  που προωθείται στην περιοχή της Οδησσού.
 Ζήτησε να ληφθεί υπόψη ο ιστορικός χαρακτήρας και να διατηρηθεί  ως έχει η περιοχή Μπόλγκραντ, στην οποία ζει η βουλγαρική κοινότητα.«Οι Βούλγαροι στην Ουκρανία, αποτελούν ζωντανή  γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους.


«Περιμένω η νέα νομοθεσία σχετικά με την εκπαίδευση και την επίσημη γλώσσα του κράτους,  να μην θίξει με οποιονδήποτε τρόπο τη βουλγαρική γλώσσα στην εκπαίδευση της μειονότητάς μας», είπε ο Ρούμεν Ράντεφ.


Πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πορεία ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας.( standartnews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: