Ο Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται στα Σκόπια- ζητήματα: πολιτική κρίση και μεταναστευτικό




Μάρτιος 29, 2017. 20:37

Διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν σήμερα ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα μεταβεί τη Δευτέρα στα Σκόπια, προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για την πολιτική κατάσταση στη χώρα καθώς και τη μεταναστευτική κρίση που ενδέχεται να επιδεινωθεί στο προσεχές διάστημα.




Οι συχνές προειδοποιήσεις για νέα προσφυγικά κύματα εξαιτίας των εντάσεων μεταξύ  Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και οι αναφορές του Τούρκου προέδρου για τον τερματισμό της συμφωνίας με την ΕΕ στη διακίνηση των μεταναστών, ωθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επισκεφθεί τα Σκόπια, σημειώνει η σλαβική τηλεόραση  Sitel’.



Αλλά, είναι φανερό ότι επίσκεψή του  και η επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργε Ιβάνοφ,  γίνεται και για το εξίσου σημαντικό ζήτημα της πολιτικής κρίσης που έχει ενσκήψει στη χώρα μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου και την άρνησή του Ιβάνοφ να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης και των αλβανικών κομμάτων.


Ο Τούσκ, έχει επισκεφθεί -κατά την τελευταία τριετία- δύο φορές  τα Σκόπια,  με αφορμή την μεταναστευτική κρίση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr