Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κατά λάθος σε δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού




Μάρτιος 1, 2017.22:20


Οι διοικητής της διεθνούς επιχείρησης κατά του Daesh στο Ιράκ και τη Συρία, ο Αμερικανός αντιπτέραρχος Στίβεν Τάουνσεντ δήλωσε ότι ρωσικά και συριακά αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά λάθος σε δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού, σημειώνει το Ria Novosti.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χτυπήματα έγιναν στην περιοχή της Αλ Μπαμπ στις 28 Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε, ότι «υπήρξαν ορισμένα θύματα» από τις επιθέσεις.



«Χθες ρωσικά και συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν αρκετά χωριά, τα οποία, νομίζω, ότι κατά τη γνώμη τους ήταν στα χέρια του ‘ισλαμικού κράτους’, αλλά στην πραγματικότητα  βρίσκονταν δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού, αφού οι μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’ εγκατέλειψαν την περιοχή, επίσης μετακινήθηκαν εκεί και τουρκικές δυνάμεις», είπε ο Τάουνσεντ.



Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αραβικές δυνάμεις υποστηρίζονταν από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους, αλλά αυτοί βρίσκονταν 4-5 χιλιόμετρα μακριά από το σκηνικό.



«Είναι μια δύσκολη κατάσταση στο πεδίο της μάχης, όπου εκ των πραγμάτων υπάρχουν τρεις στρατοί και οι δυνάμεις του εχθρού μαζί, στην ίδια περιοχή. Είναι ένας πόλεμος πολύ δύσκολος», τόνισε ο Τάουνσεντ.



Το Ria.ru σημειώνει ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αποφασίζει για τους στόχους των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, μόνο μετά από ενδελεχή έλεγχο των  μυστικών υπηρεσιών.
Προσθέτει, ακόμη, ότι οι αναφορές  για το ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία χτυπά δήθεν σε μη στρατιωτικούς στόχους, ποτέ δεν έχουν παρουσιασθεί αποδεικτικά στοιχεία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr