Αλβανία: Αμερικανική βοήθεια – Εξοπλισμός για τον έλεγχο των συνόρων με την Ελλάδα





Μάρτιος 19, 2017. 14:46


Η συνοριακή αστυνομία της Αλβανίας παρέλαβε στο λιμάνι του Δυρραχίου εξοπλισμό που εστάλη ως βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνολικής αξίας 155 χιλιάδων δολαρίων.




Πρόκειται για εξοπλισμό ‘πρώτης γραμμής’, μια δωρεά σύμφωνα με το πρόγραμμα EXBS(The Export Control and Related Border Security) που θα δώσει τη δυνατότητα στις αλβανικές αρχές να κάνουν απροσπέλαστα τα σύνορα για τους μετανάστες και όχι μόνο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα επικοινωνίας των ομάδων επιτήρησης, εξειδικευμένα οχήματα 4χ4 υψηλής πρακτικότητας, 37 θερμικές κάμερες, 32 κιάλια νύχτας και ημέρας, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροπέδες, 42 GPS  με χάρτες, προσωπικός φωτογραφικός εξοπλισμός, ανιχνευτές απεικόνισης «SMARTDEC»,  και πολλά άλλα χρήσιμα  εργαλεία.

Προσθήκη λεζάντας

Επίσης, στην Ειδική Μονάδα Delta στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας χορηγήθηκαν ειδικά ρούχα καθώς και εξοπλισμός που δεν αναγράφεται.


Σύμφωνα με την «shqiperiaime.al» ο «εξοπλισμός αυτός θα επηρεάσει σημαντικά την επιτήρηση των Συνόρων με την Ελλάδα, τόσο για την μετανάστευση όσο και στη στρατηγική βελτίωση του συστήματος ελέγχου των συνόρων, προκειμένου να μετατρέψουν την επικράτεια της Αλβανίας ως ακατάλληλη για την παράνομη διακίνηση (εξαγωγή /επανεξαγωγή/ διαμετακόμηση κλπ)».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr