Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Η Βουλγαρία είναι εναντίον μιας Ευρώπης διαφορετικών ταχυτήτων
Η βουλγαρική κυβέρνηση αντέδρασε αρνητικά  στην ιδέα μια Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων


Μάρτιος 9, 2017. 18:13


Η Βουλγαρία δεν υποστηρίζει τα σχέδια της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας για μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων, αποφάσισε χθες η κυβέρνηση.Σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα «Σέγκα» (СЕГА): 


«Η χώρα μας πιστεύει στη διατήρηση της ενότητας και της ακεραιότητας της Ένωσης, οι οποίες θίγονται από τη διαφοροποίηση των στόχων της ένταξης ή της μετάβασης σε κάποιου άλλου είδους ‘πολυδιάστατης’ Ευρώπης. Οι τάσεις κατακερματισμού της Ένωσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με λύσεις στις διαφορές και την επίτευξης συμφωνίας για κοινούς στόχους», σημειώνει η έκθεση του υπουργικού συμβουλίου.


Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ. Θα συμμετάσχεις στη συνάντηση των κρατών και των κυβερνήσεων  με το μορφότυπο ‘EU 27’,  της οποίας  κύριο θέμα είναι η προετοιμασία της Δήλωσης της Ρώμης σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τη Δευτέρα, οι ηγέτες από τις 4 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις- Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- συμφώνησαν στο Παρίσι στην ιδέα μιας Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων, όπου διάφορες χώρες θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ολοκλήρωση μεγαλύτερων στόχων, αλλά η κάθε μία θα επιλέξει το ρυθμό της.


Την Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων απορρίπτει και η ομάδα Βίσεγκραντ, λόγω του κινδύνου παγώματος των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στις ανατολικές χώρες.


Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σχετικά ότι «πρέπει να έχουμε το θάρρος, ώστε κάποιες χώρες να προχωρήσουν, εάν κανείς άλλος δεν θέλει να συμμετάσχει. Η Ευρώπη των διαφορετικών ταχυτήτων είναι μια αναγκαιότητα, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να παραμείνουμε αποκλεισμένοι σε ένα μέρος».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: