Γιόχανες Χαν για όνομα Σκοπίων- «Τα πράγματα έχουν αλλάξει»




Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πιστεύει ότι άλλαξε το πολιτικό πλαίσιο στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων


Μάρτιος 17, 2017. 21:15


Σε συνέντευξή  στην Ντόιτσε Βέλε (DW) ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιόχανες Χαν, μίλησε για τις ευθύνες της νέας κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εάν εκπληρωθούν θα επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ.




Πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Σκόπια στις 21 Μαρτίου, ο Χαν δήλωσε στην DW ότι πρωτεύει η δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας και στη συνέχεια να εφαρμοσθούν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. 


Συγχρόνως, ο Επίτροπος αξιολόγησε τις παρεμβάσεις του Αλβανού πρωθυπουργού στα Σκόπια, ως αντιπαραγωγικές  και κατηγόρησε τη Ρωσία για την αστάθεια στην περιοχή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ‘ρίχνει λάδι στη φωτιά’.



Στη συνέντευξή του ο Χαν επέκρινε την ΕΕ γιατί δεν έχει αφιερώσει χρόνο στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, λέγοντας ότι η ανεπίλυτη διαφωνία προκαλεί «κακό προαίσθημα» στις Βρυξέλλες.



Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι εν τω μεταξύ «τα πράγματα έχουν αλλάξει», ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει σε ποια κατεύθυνση.



«Ποιο συγκεκριμένα αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσουν (αυτές οι αλλαγές) δεν μπορώ να προβλέψω. Αλλά, νομίζω ότι , από την πλευρά μου, άλλαξε το πολιτικό πλαίσιο».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr