Σκόπια: Το κόμμα του Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί μαθητές για τις διαδηλώσεις του





Από τις διαδηλώσεις του κόμματος του Γκρούεφσκι, δεν λείπουν και τα φασιστικά συνθήματα για τη λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία», όπου ζητούν ‘αναθεώρηση της συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913’

 
Μάρτιος 24, 2017. 20:54

Στις εθνικιστικές πορείες που οργανώνονται με πρωτοβουλία του VMRO-DPMNE  συμμετέχουν κυρίως μαθητές από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ακόμη και μικρά παιδιά.




Το φαινόμενο αυτό  της «ποσοτικής» διαμαρτυρίας βασίζεται, κυρίως, σε πιέσεις των διευθυντών των σχολείων προς τους μαθητές να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδηλώσεις για να «μην χάσουν τη γλώσσα τους», αφού η αντιπολίτευση με τα αλβανικά κόμματα προωθεί τη διγλωσσία στη χώρα.



Αυτό αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη των Σκοπίων «dokazm.mk» που κρατά επικριτική στάση προς το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι (VMRO-DPMNE ). 



Στο άρθρο της επισημαίνει ότι με τη μεθόδευση αυτή, της πίεσης των παιδιών να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις που δεν καταλαβαίνουν δεν βρίσκεται μακριά από την κακοποίησή τους.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr