Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Βούλγαρος πρωθυπουργός: Οι Τούρκοι να μάθουν βουλγαρικά και μετά να ψηφίζουν…
Μάρτιος 30, 2017. 20:26

Σόφια. 

Ο πρωθυπουργός , Ογκνιάν Γκερντζίκοφ, αντιτάχθηκε στο αίτημα του επικεφαλής του τουρκικού κόμματος ‘Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών’-  (ДПС), Λούτβι Μεστάν,  που ζήτησε την ακύρωση της ψηφοφορίας της περασμένης Κυριακής και απείλησε να μηνύσει τη βουλγαρική κυβέρνηση στο Στρασβούργο.Ο Γκερντζίκοφ αντιτάχθηκε έντονα κατά του αιτήματος για την ακύρωση των εκλογών επειδή ορισμένοι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν τη βουλγαρική γλώσσα, στην οποία έγιναν οι εκλογές. 


Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι ελεύθερος ο καθένας να πάει στο Στρασβούργο, όταν ο Μεστάν του είπε ότι έγιναν συνοριακοί αποκλεισμοί και περιορισμοί στα εκλογικά δικαιώματα των μεταναστών στην Τουρκία.


«Ας κάνει μήνυση, πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η απόφαση. Να διδάξουν στους ψηφοφόρους τη βουλγαρική γλώσσα και στη συνέχεια να κρίνουν. Για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος για ακύρωση των εκλογών. Δεν υπήρξε καμία πραγματική παραβίαση στα δικαιώματα των πολιτών. Αυτοί που θέλουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα  να μάθουν πρώτα βουλγαρικά και μετά να τα ασκήσουν», είπε ο πρωθυπουργός στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση.Πρόσθεσε ότι είναι δημαγωγία να εκλεγούν άνθρωποι στο βουλγαρικό κοινοβούλιο και να μην ξέρουν να γράφουν και μιλούν βουλγαρικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr