Ετοιμάζεται αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία




«Στην Ουκρανία ετοιμάζεται σενάριο αλλαγής εξουσίας»


Μάρτιος 13, 2017. 20:31


Η Γιούλια Τιμοσένκο για δεύτερη φορά, μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον. Αυτό αναφέρεται από μια σειρά πολικών της Ουκρανίας αλλά και των εμπειρογνωμόνων.




Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Πέτρο Ποροσένκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο έχει αναβληθεί, πηγές αναφέρουν ότι γίνονται προετοιμασίες για αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία.



Η Τιμοσένκο, επικεφαλής του κόμματος «Πατρίδα»,  φαίνεται ως η πιο δραστήρια στο πλαίσιο των μελλοντικών εκλογών.


Η πρώτη επίσκεψη της Τιμοσένκο στην πρωτεύουα των ΗΠΑ, ήταν στο τέλος Ιανουαρίου και διήρκεσε πέντε ημέρες. 
Είχε λάβει μέρος στην πρωινή προσευχή με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανικός Τύπος έχει σημειώσει ότι υπήρξε συνομιλία με τον Τράμπ, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν επίσημα. Η Ουκρανή πολιτικός αρνήθηκε να αναφερθεί στις συνομιλίες με τον Τραμπ και η αμερικανική πλευρά τόνισε ότι ήταν μια ανεπίσημη συνάντηση.



Δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης στην Ουκρανία δείχνουν ότι η Τιμοσένκο έχει την προτίμηση των ψηφοφόρων για αρχηγός κράτους και βρίσκεται κατά 3,5 % μπροστά από τον Πέτρο Ποροσένκο.


Σημειώνεται, επιπρόσθετα, ότι την 1η Μαρτίου η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Κίεβο Μαρία Γιοβανόβιτς, επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος «Πατρίδα», όπου είχε συνομιλίες με την Τιμοσένκο. Στην ανακοίνωση που ακολούθησε αναφέρθηκε ότι  «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία», τονίζοντας ότι η πρόεδρος του κόμματος συμμερίζεται τη γνώμη για την κλιμάκωση της επιθετικότητας  της Ρωσίας στην Ντονμπάς και επέμεινε στις θέσεις που εξέφρασε και στις Ηνωμένες Πολιτείες ‘να διατηρηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η διάθεση στον ουκρανικό στρατό θανατηφόρων όπλων από τις ΗΠΑ’, σύμφωνα με τη ρωσική ‘Ανεξάρτητη’

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr