Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Σκόπια –Γκρούεφσκι: «Ο λαός είναι ξεσηκωμένος και δεν θα σταματήσει»…Σε συνέντευξή του ο Γκρούεφσκι στη σερβική ‘Telegraf’ (φωτό) επισημαίνει ότι είναι αντίθετος σε δικαιώματα των Αλβανών, όπως παρουσιάζονται στην ‘αλβανική πλατφόρμα’ και σε κάθε αλλαγή ονομασίας της χώρας


Μάρτιος 11, 2017. 19:14


Οι διαμαρτυρίες των οπαδών του VMRO-DPMNE εισήλθαν στη δεύτερη εβδομάδα,  καθώς η χώρα επί δύο χρόνια ζει μια σοβαρή πολιτική κρίση.Σε συνέντευξή του στη σερβική ‘Telegraf’ ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι ο λαός είναι ξεσηκωμένος και δεν πρόκειται να σταματήσει τις διαμαρτυρίες.


Ο Γκρούεφσκι επεσήμανε ότι η μόνη λύση είναι να γίνουν πάλι εκλογές με την προοπτική να αποκτήσει τον έλεγχο της χώρας.


Πρόσθεσε ότι ο λαός στέκεται στο κόμμα του και στον συνασπισμό, παρά την τεράστια οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια του Ζόραν Ζάεφ από τα ιδρύματα του Τζόρτζ Σόρος και των ξένων κέντρων.«Τώρα οι περισσότεροι από τους πολίτες που μας ψήφισαν αισθάνονται προδομένοι. Έχουν οργισθεί από την απόφαση του DUI να πάει σε συμμαχία με το SDSM, γιατί βλέπουν ότι δεν έγινε σεβαστή η βούλησή τους.


Ο Γκρούεφσκι στη συνέντευξή του επανέλαβε ότι «η πλατφόρμα των Τιράνων» δεν είναι αποδεκτή σε αυτόν και το κόμμα του. Ο κύριος λόγος είναι, σύμφωνα με αυτόν, ότι έχει συνταχθεί στα Τίρανα.


«Όπως είναι γνωστό την πολιτική πλατφόρμα (των Αλβανών) την έχει ετοιμάσει η αλβανική κυβέρνηση και υπεγράφη από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Είναι μια απαράδεκτη πράξη ενός άλλου κράτους να έχει συντάξει ένα βασικό έγγραφο το οποίο θα αποτελέσει πρόγραμμα μια μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού», είπε ο Γκρούεφσκι.


Ο ίδιος πιστεύει ότι  η πλατφόρμα βρίσκεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τις βασικές αρχές του επί των οποίων εδράζεται  η χώρα και η υλοποίησή της θα φέρει διχόνοια στο λαό.


Τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η διγλωσσία στη χώρα καθώς και η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας που με τον τρόπο αυτόν θα ήταν μια καθαρή παραβίαση της ταυτότητας της χώρας.  

 Επίσης, υπάρχει φόβος ομοσπονδιοποίησης ή καντονοποίησης της χώρας  και με το μαύρο αυτό σενάριο, όπως είπε θα οδηγηθεί η χώρα σε πλήρη διάλυση και είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν περιφερειακές προκλήσεις.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: