Σέρβος πρωθυπουργός: Ο Πούτιν δεν είναι με το μέρος του Ζάεφ





«Βούτσιτς: Ο Πούτιν δεν είναι με το μέρος του Ζάεφ», έχει τίτλο το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων

Μάρτιος 28, 2017. 19:30


Οι μεγάλες δυνάμεις και πάλι κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτήν την περιοχή και είναι απόλυτα λογικό η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή να αποτελεί το μείζον θέμα για το οποίο αναφέρθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης μου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




Σύμφωνα με το PlusInfo των Σκοπίων, ο Βούτσιτς τόνισε ότι «υπάρχει κίνδυνος από τη μεμονωμένη  ισχυρή πίεση πολλών χωρών  στην περιοχή γενικότερα και επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παρουσία διαφόρων εξωτερικών παραγόντων έχει διαφορετικέ επιπτώσεις σε διαφορετικά συμφέροντα», είπε ο χθες βράδυ στην τηλεόραση «Pink».



Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σταθερότητα στην περιοχή.



«Η Σερβία έχει καταφέρει να ξεπεράσει  κάποια στοιχεία αστάθειας. Μέχρι ήταν η πιο σταθερή στην περιοχή, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον», είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να υπάρξει κοινή προσπάθεια για τη διατήρηση της ασφάλειας.



Ερωτηθείς για τι απάντησε ο Πούτιν σε όλα αυτά, ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ότι επανέλαβε τη θέση της ρωσικής ηγεσίας, η οποία  έχει εκφρασθεί πολλάκις από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.



«Νομίζω ότι υπάρχει μια γενική ανησυχία, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί  ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρίσκεται σε εκείνη την πλευρά των δυτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν μια κυβέρνηση με τον Ζόραν Ζάεφ», είπε ο Βούτσιτς. (plusinfo.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr