Βουλγαρία: «Να έρθουν τα Σκόπια για να γίνουμε η Β΄ Βουλγαρική Αυτοκρατορία»
Μάρτιος  12, 2017. 19:27

Οι Σκοπιανοί να επιτρέψουν στις βουλγαρικές τους ρίζες για να γίνει η Δεύτερη Βουλγαρική Αυτοκρατορία.Την έκκληση αυτή έκανε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, στην τηλεόραση ‘Nova tv.


Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ιστορικό, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, διότι στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο αλβανικά κράτη- το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία- αλλά υπάρχουν και δύο ελληνικά κράτη – η Ελλάδα και η Κύπρος.


«Του Μιλένκο του είπα να παραμείνει στο αλβανικό τμήμα, αν διαιρεθούν τα Σκόπια, γιατί εδώ που είσαι βρίσκεται σε αναμονή τα παλληκάρια της 68ης ταξιαρχίας», δήλωσε  ο Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στον Σκοπιανό δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι που έσπασε το μνημείο των Βούλγαρων στρατιωτών στο Καϊμακτσαλάν.


Σύμφωνα με τον Βούλγαρο διευθυντή του Μουσείου της Σόφιας, το Νότιο Σλαβικό κράτος των Σκοπίων «είναι χτισμένο σε μια  ψεύτικη ιστορική βάση κατά 100% στη φαντασίωση του Μακεδονισμού, αναφέρει η πηγή.


 «Η  Μακεδονία είναι χτισμένη με  100% ψεύτικη ιστορική βάση», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr