Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Οι Αλμπανέζοι της Ιταλίας υποστηρίζουν την εθνική ομάδα της ΑλβανίαςΦωτό από την ιταλική TV

Μάρτιος 23, 2017. 19:22


Η ιταλική τηλεόραση «TGR» σε ειδησεογραφικό έργο, έκανε ένα αφιέρωμα για τους Αλμπανέζους στην Ιταλία (Albanesi d'Italia) με αφορμή το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ιταλίας- Αλβανίας που θα παιχθεί στο Παλέρμο.
Στο βίντεο παρουσιάζονται μικροί και μεγάλοι που ομιλούν για το παιχνίδι,  που για αυτούς δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας αλλά τονίζει τη μνήμη τους με τη σύνδεση των δύο χωρών. 

Οι Αλμπανέζοι της Ιταλίας, υποστηρίζουν την ομάδα της Αλβανίας και στα σπίτια τους έχουν κρεμάσει την αλβανική σημαία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα (shqiperiaime.al).--


Σημείωση: Οι Αλβανέζοι (Arbëreshët στα αλβανικά και Albanesi d'Italia στα ιταλικά) είναι οι Ιταλο-αλβανοί, μειονότητα που ζουν στην Ιταλία από τον δέκατο πέμπτο αιώνα και βρίσκονται στις πόλεις Αμπρούζο,Καμπανία, Απουλία, Καλαβρία, Σικελία. Υπολογίζονται σε 260 χιλιάδες.  Μετανάστευσαν στην Ιταλία μετά το θάνατο του εθνικού τους ήρωα Γκιέργκι Καστριότι Σκεντέρμπεη,  κατά τη σταδιακή κατάληψη των περιοχών τους από τους Οθωμανούς, μη αποδεχόμενοι τον Ισλαμισμό (οι παραμένοντες εξισλαμίσθηκαν).
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: