ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ο ΙΒάνοφ να δώσει αμέσως την εντολή στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία!



«Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Ο Ιβάνοφ να δώσει αμέσως την εντολή»


Μάρτιος 29, 2017. 20:13


«Η Γερμανία πιστεύει ότι ο πρόεδρος των Σκοπίων,  Γκιόργε Ιβάνοφ πρέπει να δώσει αμέσως εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και να τερματίσει ο αποκλεισμός», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.




Μιλώντας, χθες, με τον Ισπανό ομόλογό του εξέφρασε την κοινή ανησυχία για την κατάσταση των Δυτικών Βαλκανίων, κυρίως, για το νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.


«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο -για μια ακόμη φορά- να ζητήσω από τον πρόεδρο των Σκοπίων να επιτρέψει  στα κοινοβουλευτικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση και να τερματισθεί ο αποκλεισμός. Υπάρχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία σχηματίσθηκε με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών. Η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα ξυπνούν παλιά συναισθήματα και ενέχεται μεγάλος κίνδυνος. Θέλουμε να δεσμευθούμε για το σύνολο των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα για την τρέχουσα κατάσταση στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων, να αναλάβει τη φροντίδα  ώστε να υπάρξει μια δημιουργική και ειρηνική  δημοκρατική συνύπαρξη», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. (plusinfo.mk).
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr