Η Βουλγαρία απελαύνει Τούρκους και χαρακτηρίζει «Persona non grata”




Η ‘DANS’ εφάρμοσε μέτρα κατά άλλων δύο Τούρκων πολιτών


Μάρτιος 17, 2017. 21:58

Σόφια.
 
Η βουλγαρική κρατική υπηρεσία  εθνικής ασφαλείας (DANS) έχει εκδώσει διοικητική πράξη απέλασης σε έναν Τούρκο πολίτη, ενώ σε έναν άλλο πολίτη του εδόθη ο χαρακτηρισμός του ανεπιθύμητου προσώπου στη χώρα, αναφέρει το βουλγαρικό ‘news.bg’ επικαλούμενο εκπρόσωπο του οργανισμού.


(Το περιστατικό είναι συνέχεια άλλων, καθώς με τις επικείμενες βουλγαρικές εκλογές Τούρκοι πράκτορες ‘αλωνίζουν’ το βουλγαρικό νότο)

Στον Τούρκο πολίτη που επεβλήθη η ‘απέλαση’,  απαγορεύεται η είσοδος στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας  για «μια περίοδο πέντε ετών», βάσει του νόμου περί αλλοδαπών στη Βουλγαρία. Το  κίνητρο είναι ότι είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια.


Ο δεύτερος Τούρκος πολίτης με εντολή του προέδρου της DANS- σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου περί αλλοδαπών στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας-  καταγράφηκε στη βάση δεδομένων των πληροφοριών ως ανεπιθύμητος αλλοδαπός στη χώρα με τον χαρακτηρισμό ‘απειλή για την εθνική ασφάλεια’.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της DANS, τα άτομα αυτά έχουν διαπράξει στο έδαφος της Βουλγαρίας αντισυνταγματική δραστηριότητα  που κατευθύνεται εναντίον της κυριαρχίας και της ενότητας του βουλγαρικού έθνους στη χώρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr