Σκόπια: Ένα χρόνο μετά την Έγχρωμη Επανάσταση- δύο αιτήματα εκπληρώθηκαν




Απρίλιος 12, 2017. 14:00

Σκόπια. 
Η έγχρωμη επανάσταση ξεκίνησε ως αντίδραση στην απόφαση του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ να δώσει χάρη σε 56 πολιτικούς και συνεργάτες τους στις 12 Απριλίου του περασμένου έτους.




Λίγες ώρες μετά  τις δηλώσεις του Ιβάνοφ, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και εισέβαλαν στο προεδρικό γραφείο στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων.


Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τα κεντρικά γραφεία το VMRO-DPMNE, αλλά η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν στην έδρα του κόμματος και η διαμαρτυρία έληξε μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο.



Την επομένη, τόπος συνάντησης ήταν η παλιά έδρα του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα. Η πολύχρωμη Επανάσταση στη συνέχεια ανέφερε πολλά αιτήματα που ζητούσε να εφαρμοσθούν. Από όλα όσα πρότεινε μόνο δύο υλοποιήθηκαν και μεταξύ αυτών η πλήρης απόσυρση της χάρης προς τους πολιτικούς και η απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.



Η τελευταία διαμαρτυρία της Έγχρωμης Επανάστασης ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.


Απέτυχε, επίσης, το αίτημα των διαμαρτυρομένων για την παραίτηση του προέδρου Ιβάνοφ, λόγω της απόφασής του να δώσει ‘συγχωροχάρτι’ σε πολιτικούς που κατηγορούνται για σοβαρές ποινικές πράξεις.


(SAKAMDAKAZHAM.MK)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr