Η Ρωσία στέλνει στη Συρία τη φρεγάτα ‘Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς’




Απρίλιος 7, 2017. 23:08

Η φρεγάτα ‘Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς’  έχει βάλει πλώρη για τις ακτές της Συρίας, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Rossiskaya Gazeta», όπως επισημαίνει σε άρθρο της η τουρκική «milliyet.com.tr» (φωτό άνω).


 Η ρωσική φρεγάτα αναμένεται να περάσει από τα Στενά της Κωνσταντινούπολης και των Δαρδανελίων, όπως σημειώνεται.



Ο Βιατσεσλάβ Τρουχάτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι το πλοίο ‘Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς’  απέπλευσε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ και άρχισε το ταξίδι του για τη Μεσόγειο μετά από τη συμμετοχή του σε  άσκηση που είχε με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, γράφει η ρωσική εφημερίδα.



Σύμφωνα με τον Τρουχάτσεφ, η φρεγάτα, η οποία αναμένεται να περάσει τις επόμενες λίγες ώρες από τα Στενά, θα ενταχθεί στη ρωσική ναυτική ομάδα στις ακτές της Συρίας,  και αφού ανατροφοδοτηθεί στο λιμάνι της Ταρτούς θα ασκήσει τα καθήκοντα που έχουν προγραμματισθεί.



Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου θα κινηθεί σύμφωνα με την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή.



Η αποστολή του  πλοίου ‘Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς’  στις συριακές ακτές ακολουθεί χρονικά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Αμερικανοί  σε συριακή αεροπορική βάση στην περιοχή της Χομς στη Συρία. 

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι η φρεγάτα στέλνεται για την αιτία αυτή στη Συρία.
 «milliyet.com.tr»
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr