Μανιφέστο κόμματος Γκρούεφσκι: Πρώτα οι Σλάβοι- όχι σε αλλαγή ονόματος της χώρας





Απρίλιος 2, 2017. 18:35

Το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσι, VMRO-DPMNE, ανακοίνωσε σήμερα ένα μανιφέστο για μια ενιαία ψευδομακεδονία και όπως τόνισε ο Αντόνιο Μιλοσόσκι, η χώρα είναι πατρίδα των ψευδομακεδόνων (Σλάβων), που ζουν ενωμένοι με πολίτες από το αλβανικό έθνος , το τουρκικό έθνος, το βλάχικο έθνος, το σερβικό έθνος, το έθνος των ρομά, το βοσνιακό έθνος και άλλα έθνη.




Το μανιφέστο είπε ο Μιλοσόσκι είναι ένα κείμενο με κατευθυντήριες γραμμές, για τις αρχές που αφορούν το κράτος για τα επόμενα 15 χρόνια και βασίζεται σε τέσσερις αρχές:  την εθνική ενότητα, την επανένωση όλων για το εθνικό συμφέρον  και την ολοκλήρωση, το κράτος δικαίου και την οικονομία της αγοράς που είναι το καλύτερο πρότυπο για κάθε πολίτη.



Το Μανιφέστο απευθύνεται και στο κόμμα της Σοσιλδημοκρατικής Ένωσης –SDSM,  δίνοντας την ευχέρεια για τακτικό διάλογο μεταξύ της αντιπολίτευσης και  των αρχών της χώρας για την εξεύρεση λύσεων στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων, στην προστασία από εξωτερικές επιρροές που συχνά είναι επιζήμιες για το κράτος.



Όσον αφορά το όνομα της χώρας, δεν γίνεται αποδεκτή καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό όνομα.



«Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση να γίνει αποδεκτή από τους πολιτικούς και τους ιδιώτες, την κυβέρνηση ή το Κοινοβούλιο, χωρίς προηγουμένως να το δηλώσουν οι πολίτες της χώρας σε δημοψήφισμα, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών θα ψηφίσει  για να συμφωνήσει σε μια πιθανή λύση», είπε ο Νίκολα Ποπόσκι.



Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Ιλία Ντιμόφσκι, αναφέρθηκε στο ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού της χώρας και επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα που τίθεται σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.



«Η απογραφή πρέπει να είναι στατιστική, όχι μια πολιτική πράξη και πρέπει να διεξαχθεί αυστηρά, σύμφωνα με τη μεθοδολογία  της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας «Eurostat» και τα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Ντιμόφσκι.


Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν θα γίνει απλή απαρίθμηση των κατοίκων στη χώρα ή  των πολιτών κατά εθνότητα που ζούνε σε αυτήν.


(plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr