Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ερντογάν σε Κούρδους φύγετε από το Κιρκούκ
«Απάντηση Ερντογάν για το Κιρκούκ» γράφει το πρακτορείο Doğan

Απρίλιος 4, 2017.  19:14

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη, σήμερα,  σε προειδοποίηση προς τους Κούρδους της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ,  να υποστείλουν τη σημαία τους από το Κιρκούκ, ισχυριζόμενος ότι εκεί οι Κούρδοι δεν έχουν  δικαιώματα.
«Νομίζω ότι είναι απολύτως λάθος να υπάρχει μια δεύτερη σημαία στο Κιρκούκ εκτός από την εθνική σημαία, γιατί η Τουρκία ποτέ δεν θα το ανεχθεί,  γιατί το Κιρκούκ για τους Κούρδους είναι μια πλάνη, εμείς ποτέ δεν θα το αφήσουμε. Εκεί ζούνε Τουρκμένοι μαζί με Άραβες», τόνισε ο Ερντογάν και ζήτησε να κατεβάσουν τη σημαία τους από το Κιρκούκ.Χαρακτήρισε, μάλιστα,   την έπαρση της σημαίας των Κούρδων, στο Κιρκούκ ως αποσχιστική ενέργεια.


«Απευθύνομαι στην κυβέρνηση της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ. Αποσύρετε τη σημαία όσο πιο γρήγορα γίνεται, είναι λάθος. Αυτή τη στιγμή η ιρακινή κεντρική κυβέρνηση έχει, ήδη,  δηλώσει ότι δεν έχετε δικαιώματα, το ίδιο προειδοποιούμε και εμείς από εδώ», είπε ο Ερντογάν.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: