Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Το Κοσσυφοπέδιο θα αγοράσει τα πρώτα του ελικόπτερα
Απρίλιος 19, 2017. 20:55

Πρίστινα.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ορίσει μια διυπουργική ομάδα, η οποία θα προσδιορίσει τις ανάγκες για την αγορά ελικοπτέρων.
Κατά τη  συνάντηση που είχε με υπουργούς αποφασίσθηκε ότι τα ελικόπτερα θα αγορασθούν από τις πιο έγκυρες εταιρείες στον κόσμο.Η είδηση μεταδόθηκε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας αναφέρθηκε ότι πολύ σύντομα το Κοσσυφοπέδιο θα αποκτήσει ελικόπτερα.Το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ανέφερε ότι ο Μουσταφά είπε ότι τα ελικόπτερα  χρειάζονται σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.Στο θέμα αναφέρθηκαν οι σερβικές ιστοσελίδες ‘Blic’ και ‘Telegraf’.

Η ‘Telegraf’ αναφέρει ότι η αγορά αυτών των ελικοπτέρων θα γίνει με τη συνεργασία του ΝΑΤΟ και της KFOR για την εκπαίδευση των πιλότων.


Η ‘Blic', όμως, σημειώνει ότι  οι αγορές των ελικοπτέρων αποφασίσθηκε μετά την ομιλία του προέδρου Χασίμ Θάτσι με τον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς ο Θάτσι υποσχέθηκε να αγοράσει πέντε τέτοια από την Τουρκία.(gazetaexpress.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr