Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα θα αυξήσουν τις ουρές των αυτοκινήτων





Απρίλιος 10, 2017. 23:29

Σκόπια.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες  που ταξιδεύουν από και προς τρίτες χώρες θα υπόκεινται στους ίδιους ελέγχους με τους υπηκόους τρίτων χωρών. Η απόφαση αυτή της Ένωσης τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.




Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται με τον έλεγχο των επιβατών για προστασία από την τρομοκρατία.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη πρακτική δεν θα γίνεται μόνο ο βασικός έλεγχος των επιβατών αλλά τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα θα ελέγχονται από το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν και ο έλεγχος θα είναι αυξημένος και σε συνδυασμό με την Ίντερπολ.



Η εφαρμογή των νέων κανόνων, δεν έχουν προκαλέσει ακόμη καθυστερήσεις και προβλήματα στα σύνορα, κυρίως, προς την Ελλάδα.



Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα μας- γράφει η σλαβική ‘Sitel’- παραπονέθηκαν για μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές στα ελληνικά σύνορα, λόγω των νέων κανόνων,  αυτό είναι πιθανόν να συμβεί και κατά τη διάρκεια του επόμενου Σαββατοκύριακου, λόγω του εορτασμού του Πάσχα, όπου η κίνηση θα ενισχυθεί σημαντικά.



Το ίδιο θα συμβεί και στα σύνορα της Ελλάδας με Βουλγαρία και Αλβανία, αφού οι δύο χώρες δεν είναι ενταγμένες στο σύστημα Σένγκεν.



(sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr