Σκόπια: Οι πρέσβεις Ολλανδίας, Σουηδίας και Σλοβενίας κατά της πρότασης Γκρούεφσκι




Απρίλιος 25, 2017. 19:26

Οι πρέσβεις της Σουηδίας, της Ολλανδίας και της Σλοβενίας, έστειλαν σήμερα μήνυμα ότι οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν νέες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, ειδικά μετά την αξιολόγηση των τελευταίων ως ελεύθερες και δίκαιες και οι νέες εκλογές το μόνο 



που θα προσφέρουν είναι η εμβάθυνση της πολιτικής κρίσης στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.


Τη διεξαγωγή νέων πρόωρων εκλογών ζήτησε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.



Οι πρέσβεις, ωστόσο,  στην κοινή συνέντευξή τους,  δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία που ανέφερε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις σε κύρια πολιτικά πρόσωπα στη χώρα, όπως ταξιδιωτική απαγόρευση και πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών τους καθώς και μείωση των προενταξιακών κονδυλίων προς τα Σκόπια.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι για να ληφθεί μια απόφαση, σαν αυτήν, απαιτείται η συναίνεση και των 27 κρατών μελών της Ένωσης.


(mkd.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr