Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Κουρδιστάν: Ο ΟΗΕ συμφώνησε να εποπτεύει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία
Απρίλιος 1, 2017. 21:32

Ο Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KSDP), Μουχάμεντ Χατζί Μαχμούτ, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να εποπτεύουν το Δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη  επίσκεψη του ο προέδρος του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί,  στην Ευρώπη, παρέδωσε το μήνυμα του λαού μας. Θέλουμε να αποφασίζουμε  για τη μοίρα μας, τους ενημέρωσε. Η υποστήριξή τους ανακοινώθηκε κατά τις συνεντεύξεις που ακολουθούσαν. Φέτος θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, το οποίο έχει την υποστήριξή τους», είπε.«Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να εποπτεύουν το δημοψήφισμα της κουρδικής ανεξαρτησίας, που θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη», είπε ο Μοχάμεντ.


Ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί κατά την επίσκεψη, χθες, στο Κουρδιστάν, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες,  ανέφερε στη συνομιλία του ότι «το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν θα λάβει χώρα το συντομότερον δυνατόν». (zernews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: