Σκόπια: Ο Σουηδός πρέσβης καλεί την αστυνομία να κάνει το …χρέος της στο Κοινοβούλιο…





Απρίλιος 27, 2017. 21:13

Ο Πρέσβης της Σουηδίας στα Σκόπια, Μάτς Στέφανσον, σε ομιλία του δήλωσε ότι η βία είναι απαράδεκτη  και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τη βιαιότητες γιατί είναι ώρα για διάλογο και όχι για βία.



Προέτρεψε, ακόμη, την αστυνομία των Σκοπίων να επέμβει στους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο γιατί έχει  …υποχρέωση να τηρεί  τη δημόσια τάξη.


Αυτήν την ώρα αναμένεται οι διεθνείς εκπρόσωποι των διπλωματικών  και προξενικών αποστολών στη χώρα να δώσουν συνέντευξη Τύπου Έκτακτης Ανάγκης.


Χαρακτηριστικό της χαώδης κατάστασης που επικρατεί στα Σκόπια, είναι ότι η αστυνομία δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές οι οποίοι εισήλθαν ανενόχλητοι στην αίθουσα συνεδριάσεων και ξυλοκόπησαν Αλβανούς και Σλάβους πολιτικούς. Σημειωτέον ότι τα άτομα που προέβησαν σε βιαιότητες εντός του κοινοβουλίου φορούσαν μαύρες μάσκες.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν έχουν καταμετρηθεί οι τραυματίες από την επίθεση των διαδηλωτών μέσα στο Κοινοβούλιο, έγινε όμως γνωστό ότι χτυπήθηκαν επικεφαλής των αλβανικών κομμάτων και ο επικεφαλής του κόμματος SDSM. Η κατάσταση ακόμη παραμένει ανεξέλεγκτη.

  (Τα σλαβικά κανάλια ακόμη δεν έχουν αναφερθεί στα γεγονότα)


(alsat-m.tv/mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr